22 de desembre de 2020
22.12.2020
L'Empordà

El govern espanyol crea una finestreta única perquè les empreses presentin projectes per als fons europeus

El Consell de Ministres espera que serveixi per mobilitzar els recursos mitjançant una col·laboració público-privada

22.12.2020 | 16:30
Consell de Ministres.

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts un reial decret de mesures urgents per a la modernització de l'administració que es publicarà juntament als pressupostos generals de l'Estat (PGE) per al 2021. El decret estableix un web que actuarà com a finestreta única perquè les empreses puguin presentar projectes vinculats als fons europeus. Serà un registre perquè totes les empreses interessades en aquesta col·laboració público-privada «ho puguin fer de manera oberta», ha afirmat la vicepresidenta primera, Carmen Calvo, a la roda de premsa del Consell de Ministres.

Calvo ha afirmat que l'executiu crearà un comitè tècnic vinculat al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència on hi haurà representat el president del govern espanyol, els ministeris i també especialistes per impulsar els projectes.

La reforma va més enllà i té com a objectiu preparar l'Administració per a la mobilització d'aquests fons. «Necessitem obligadament mobilitzar recursos humans que tenen a veure amb la capacitat del nostre funcionariat públic», ha dit Calvo.

Per aquest motiu l'executiu espanyol es dota d'una nova eina de gestió dels projectes público-privats a través de la nova figura dels Projectes Estratègics per a la Recuperació i Transformació.

El lloc web té per objectiu poder prestar un servei d'atenció a les empreses o persones que estiguin interessades a desplegar projectes subjectes als fons europeus.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook