La portaveu del govern espanyol i ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha assegurat aquest dimarts que el seu executiu manté el compromís de legislatura d'augmentar el Salari Mínim Interprofessional (SMI) però abordarà aquesta possibilitat al primer semestre del 2021, un cop avaluats els efectes de la pandèmia sobre l'economia. Montero es pronuncia en aquesta direcció després de setmanes de tensió entre els dos socis de l'executiu per aquest augment que reclama amb insistència Podem.

La portaveu ha recordat que el seu executiu ja ha dut a terme «un augment de gairebé el 30%» del SMI en dos anys, i «no podem ignorar la situació econòmica que està vivint el nostre país fruit de la situació sanitària».

En aquest sentit ha recordat que l'economia del pròxim semestre dependrà fortament de la situació de la pandèmia i els efectes de les restriccions de mobilitat sobre l'economia.

Per aquest motiu ha afirmat que la posició del govern espanyol és la de «prudència» i en el cas i tindrà la possibilitat d'avaluar un possible augment «al pròxim semestre».

Serà en aquest moment, ha dit, quan «esperem que la vacunació hagi assolit una cobertura de la població suficient i estarem en millors condicions d'avaluar com serà la resta de l'any».