Agents de la Policia Nacional han detingut a Alacant un home d'uns 29 anys d'edat per suposadament atropellar un gos i arrossegar-lo uns 50 metres amb el seu cotxe després de mantenir una discussió de trànsit amb els seus amos. Se l'acusa d'un presumpte delicte contra la flora, fauna i animals domèstics.

Els fets van passar quan un grup de familiars i amics, que es trobaven fent una passejada, es disposaven a creuar un carrer per un pas de vianants. Un d'ells es va aturar al mig per facilitar que pogués passar tot el grup, entre el qual, a més, es trobaven una nena i un gos, segons fonts policials.

Segons sembla, en aquest moment, el conductor d'un vehicle va detenir la seva marxa i, en veure que no podia seguir, va començar a fer gestos ofensius amb les mans. Un dels vianants va recriminar al conductor seva actitud. Tot seguit, presumptament, el conductor va fer una sonora accelerada i va avançar amb el seu vehicle amb la presumpta intenció d'envestir-los.

Davant la por de ser atropellats, els vianants que anaven a creuar la via ràpidament es van apartar, moment en el qual el conductor va aprofitar per prosseguir el seu camí a tota velocitat. En la fugida, segons sembla, la corretja que portava el gos va quedar enganxada al vehicle, de manera que el gos, de la raça staffordshire bull terrier, d'uns 12 quilos, va ser arrossegat gairebé 50 metres fins que la corretja es va deixar anar en un gir el vehicle.

L'animal va quedar malferit sobre la calçada, mentre el conductor seguia la seva marxa a tota velocitat, sembla ser que saltant-se diversos semàfors en vermell i "posant en risc la vida dels vianants, no detenint la seva marxa en cap moment malgrat els crits de totes les persones que es trobaven allà", ha explicat la Policia Nacional.

Diversos testimonis que es trobaven al lloc van aconseguir realitzar una fotografia del vehicle en què es podia observar la marca i model. Un altre dels testimonis va aportar la numeració de la matrícula de manera incompleta. Amb tota la informació facilitada, els agents de el Grup d'Investigació de la Comissaria de Districte Nord van aconseguir localitzar el vehicle i identificar el conductor i presumpte autor dels fets. El van arrestar per un presumpte delicte contra la flora, fauna i animals domèstics.

El detingut, en la seva declaració davant els agents, va manifestar que després de la discussió amb aquestes persones va seguir la seva marxa precipitadament ja que es va espantar en observar pel retrovisor que diverses persones corrien darrere seu, sense adonar-se, segons la seva versió, que havia atropellat l'animal.

El gos, de nom Óscar, després de ser assistit en un centre veterinari per les possibles lesions ocasionades després de l'atropellament, va quedar ingressat en observació i actualment es troba a casa recuperant-se al costat dels seus amos.

De tot el que ha passat es va donar compte al Jutjat d'Instrucció de Guàrdia de la ciutat d'Alacant.