Navarra ha registrat, minuts abans de les vuit del matí, dos terratrèmol de 4 i 3,1 graus de magnitud que han estat percebuts per la població.

Segons han informat fonts del Govern de Navarra, SOS Navarra ha rebut unes cinc trucades de ciutadans que informaven del succés o per confirmar el terratrèmol. No hi ha constància de danys.

A les 7.55 hores s'ha produït un terratrèmol de 3,1 graus amb epicentre a Lizoáin, localitat situada a una vintena de quilòmetres a l'est de Pamplona, i a les 7.57 hores s'ha produït un segon sisme de 4 graus amb epicentre a la mateixa localitat.

El darrer terratrèmol s'ha sentit a Pamplona, Antxoritz, Ballariáin, Lizoáin, Meoz, Redín, Zunzarren, Aizoáin, Alzuza, Ansoáin, Aoiz, Ardanaz, Arre, Artica, Artieda, Astráin, Azoz, Burlada, Beriáin, Cemboráin, Cordovilla, Egüés, Eransus, Gorraiz, Huarte, Idoi, Imarcoan, Lizarraga de Izagaondoa, Mutilva Alta, Multilva Baja, Mutilva, Noáin, Olaz, Olloki, Salinas de Ibargoiti, Sarriguren, Unciti, Urricelqui, Urroz-Villa, Zalba, Zandio, Zolina, Zulueta, Aranguren, Artaiz, Barañáin, Beortegui, Berriozar, Cáseda, Cizur Menor, Erro, Esquíroz, Gallués, Labiano, Larrasoaña, Lumbier, Makirrian, Marcaláin, Orkoien, Pueyo, Rípodas, Tajonar, Uroz, Villava i Zizur Mayor, segons informacions de l'Institut Geogràfic Nacional.

El primer, de 3,1 graus, s'ha percebut a Arre, Artica, Burlada, Gorraiz, Huarte, Villava, Zalba, Aoiz, Aranguren, Barañáin, Beriáin, Mutilva Alta, Mutilva Baja, Sarriguren, Zizur Mayor i Zulueta.

Prèviament s'han registrat tres terratrèmols de menor intensitat: un 1,6 graus amb epicentre a Urraúl a les 6.59 hores, un altre 1,7 graus a les 23.47 a Lizoain i un altre terratrèmol de 1,5 graus a les 22.55 al vall d'Egüés.

Divendres a Arbúcies

Un petit terratrèmol de 2,8 graus a l'escala de Richter es va registrar divendres a la nit a l'interior de la comarca de la Selva, segons ha informat la Direcció General de Protecció Civil (DGPC). El sisme es va produir a les 23.36 hores de divendres i l'epicentre es va localitzar al terme municipal d'Arbúcies, d'acord amb la informació facilitada per l'Institut Geològic de Catalunya (IGC). El terratrèmol no hauria fet cap dany material però s'hauria percebut lleugerament a la zona d'influència -Arbúcies, Espinelves, Sant Hilari Sacalm, Santa Coloma de Farners i Breda-. L'últim sisme a Catalunya s'havia produït el 9 d'agost a l'Alta Garona. Va ser 2,9 graus a l'escala de Richter i es va fer notar a l'extrem nord-oest de la Val d'Aran.