La Xunta de Galícia ha pres la decisió de tancar durant cinc dies la comarca de La Mariña (Lugo) a causa del brot de COVID-19 registrat a la zona, que segueix sumant positius. La mesura entra en vigor a les 00,00 hores d'aquest dilluns, 6 de juliol, i pretén evitar sortides de residents de l'àrea a altres territoris i reduir la mobilitat interna.

Així ho va comunicar aquest dissabte en videoconferència el conseller de Sanidade, Jesús Vázquez Almuiña, als alcaldes dels ajuntaments afectats, han informat fonts d'un d'aquests municipis. La mesura estarà vigent fins al divendres, dos dies abans de les eleccions autonòmiques, convocades per al diumenge 12 de juliol.

D'aquesta manera, es limitaran els aforaments i es redueixen els horaris d'obertura dels locals d'hostaleria de la comarca, que hauran de tancar a mitjanit durant aquest període.

El brot d'A Mariña, la detecció del qual es va donar a conèixer el 24 de juny, ha anat sumant casos i aquest dissabte es va disparar fins als 85, d'acord amb les dades de la Conselleria de Sanidade. Tot i el notable increment de positius, la majoria d'ells són asimptomàtics o presenten símptomes de caràcter lleu, d'acord amb les mateixes fonts.

El president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, ha indicat aquesta setmana que l'origen del brot se situa en "dos o tres bars" de la zona del port de Burela (Lugo).