La que va ser amiga del rei Joan Carles, Corinna Larsen, va declarar davant un fiscal suís que els 65 milions d'euros que el jutge li va transferir a un compte, segons ella, com "regal" i "gratitud", procedien al seu torn d'una donació al monarca del ja mort rei Abdul·là de l'Aràbia Saudita.

Així ho va dir el 19 de desembre de 2018 a la seva declaració, que publica aquest diumenge 'El País', davant el fiscal Yves Bertossa, que la investiga al costat del gestor de comptes a Suïssa Arturo Fasana i l'advocat Dante Canònica per un delicte agreujat de blanqueig de capitals.

A Espanya, la Fiscalia del Tribunal Suprem ha assumit la investigació que dirigia Anticorrupció sobre el presumpte cobrament de comissions per l'adjudicació en 2011 de l'AVE a la Meca (Aràbia Saudita), en comprovar que podria estar involucrat el Rei emèrit, que és aforat i la seva inviolabilitat fins que va deixar de ser Monarca el 2014 impedeix que pugui ser investigar per fets ocorreguts durant el seu mandat, encara que sí posteriors.

En la seva declaració davant del fiscal, Larsen va afirmar que la donació es devia a la "gratitud" i "amor" del rei, ja que ell "se sentia una mica culpable" pel que li havia passat a Mònaco -Corinna afirma que el 2012 va ser segrestada pels serveis secrets espanyols al seu apartament, incident que va ser negat en el seu dia per l'exdirector del Centre Nacional d'Intel·ligència, Félix Sanz Roldán-.

També al fet que "tenia encara l'esperança de poder recuperar-me", segons va exposar finalment Larsen per justificar la milionària donació.

Com a intermediari en la transferència d'aquests actius des de la fundació panamenya Lucum, vinculada al Rei emèrit, figura Dante Canònica a qui Larsen, segons ella mateixa va afirmar, no va preguntar sobre l'origen de diners, encara que després "en les converses amb el banc (suís ) Gonet o amb Canònica em va explicar que venia d'una donació del rei Abdul·là a favor de Joan Carles I ".

No em van explicar la raó d'aquesta donació, però es tracta d'una pràctica corrent entre reis, concretament a l'Orient Mitjà. Joan Carles I m'havia parlat d'això prèviament. Era molt discret pel que fa a l'estat de les seves finances", ha manifestat.