La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, i el president del PP, Pablo Casado, han reafirmat la seva aliança de coalició per a les eleccions basques del pròxim 12 de juliol a Gernika. Casado i Arrimadas s'han proclamat l'única opció "constitucionalista" i han fet una crida als socialistes i als nacionalistes decebuts amb Pedro Sánchez i el PNV per aconseguir un País Basc "més lliure". A més, han reivindicat el llegat dels que es van "jugar la vida en temps d'ETA". "Venim aquí perquè és necessari defensar les llibertats, perquè ETA ja no mata gràcies al constitucionalisme", ha afirmat el líder popular. Per la seva banda, Arrimadas ha destacat la "bona relació que tenen els governs sòlids" de PP i Cs i ha dit que són un "exemple de gestió".

Casado ha demanat el vot a aquells que van donar suport al PSOE i "se senten descontents" i als que van votar al PNB en altres comicis pensant que podien "representar les seves idees de centre dreta" però que han vist que el "PNB sosté el govern més radical d'Espanya".

La líder de la formació taronja ha dit que la coalició de PP i Cs s'ha fet per tal que "cap vot constitucionalista es quedi sense papereta que el representi i perquè no es perdi cap vot constitucionalista". Segons ella, "el constitucionalisme a Euskadi no té sostre" i ha posat d'exemple la victòria electoral de Ciutadans a Catalunya.

Arrimadas ha defensat la coalició de PP i Cs perquè al País Basc hi ha "un govern que no representa ni treballa per tots els bascos i que distingeix entre "ciutadans de primera i de segona"."La bona gestió del nacionalisme és un mite", ha assegurat tot reivindicant la coalició com una "alternativa a l'amiguisme i a la corrupció".