El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat que no hi haurà classes presencials a les escoles fins al mes de setembre, quan comenci el curs que ve. La tornada a les aules serà en el marc de la "nova normalitat". Tanmateix, el cap de l'executiu ha dit que a partir de la fase 2 els col·legis podran obrir per acollir algunes activitats presencials amb alumnes. Les excepcions per reobrir els centres educatius serà per fer activitats de reforç, garantir que els nens menors de sis anys puguin anar a les escoles si els pares han d'anar a treballar i no tenen amb qui deixar-los i per fer els exàmens de la Selectivitat.

Segons ha detallat el Ministeri d’Educació, a la fase 0 es continuarà fomentant l’educació online i a distància. A la fase 1 els centres educatius obriran per a la seva desinfecció, condicionament i tasques administratives i preparatòries dels docents i personal auxiliar.

També s’obriran les universitats per desinfectar-les condicionar-les i fer gestions administratives i d’investigació. S’obriran, a més, els laboratoris universitaris.

En la fase 2, s’obriran els centres educatius per infants de fins a 6 anys en els casos de famílies que acreditin que els seus progenitors han de treballar de manera presencial sense possibilitat de flexibilització. Sempre, també, amb limitació d’aforament.

A més i amb caràcter voluntari, ho faran pels, alumnes, els cursos finals (4t d’ESO, 2n de Batxillerat, 2n de Formació Professional de graus mitjans i superiors i l’últim any d’Ensenyaments de règim especial. En aquesta fase es faran divisions per grups més de 15 estudiants al 50% per assistència alternada o en semigrups paral•lels.

Es permetrà també obrir els Centres d’Educació Especial i l’assistència dels alumnes tindrà caràcter voluntari.

En aquesta segona fase també es contempla la Selectivitat i els centres educatius prepararan programes de reforç educatiu per fer al centre per als alumnes no inclosos en els anteriors apartats.