L'Estat espanyol ja registra 146.690 casos confirmats de coronavirus i 14.555 persones mortes per la covid-19. En les últimes 24 hores, Espanya ha sumat 757 morts per coronavirus i 6.180 nous positius. És l'últim balanç de dades fet públic aquest dimecres al matí pel Ministeri de Sanitat que torna a implicar, per segon dia consecutiu, un repunt en l'increment diari de casos i defuncions. També s'han donat d'alta 48.021 pacients, 4.813 més amb relació a dimarts. La Comunitat de Madrid continua concentrant el nombre més gran d'afectats, amb 42.450 positius i 5.586 morts, seguida de Catalunya amb 29.647 casos i 3.041 morts. Les segueixen Castella-la Manxa amb 11.788 positius i 1.255 morts i Castella i Lleó amb 10.058 casos i 1.028 defuncions.

L'increment diari registrat dimarts -amb 5.478 casos nous en un dia i 743 morts- va implicar que es trenqués la tendència a la baixa registrada de divendres a dilluns -tots dos dies inclosos-. Les dades d'aquest dimecres tornen a indicar un increment del nombre diari de morts i positius amb relació a dimarts.

La xifra total d'infectats implica un augment del 4,4% amb relació a les dades de positius confirmats de dimarts. Entre dilluns i dimarts, l'increment de positius confirmats va ser inferior, del 4%. El nombre de curats és un 11,1% superior al de dimarts.

Pel que fa a les defuncions, els 757 morts en les últimes 24 h suposen 14 més que els morts diaris registrats dilluns i implica un augment del 5,5%. L'augment és inferior al del dia anterior quan va ser del 5,7% quan es va trencar la tendència a la baixa que s'havia registrat des de dijous de la setmana passada.

El Ministeri de Sanitat no ha donat el nombre de persones a l'UCI perquè algunes autonomies donen la dada de les persones ingressades el dia d'avui i no l'acumulat al llarg del període de notificació -com fan les altres-. La suma total es donarà quan totes les Comunitats Autònomes reflecteixin els casos acumulats, diu en un comunicat el Ministeri.

La doctora del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, María José Sierra, ha afirmat que es continua amb un "increment diari similar" i ha destacat la xifra d'altes. Sierra ha dit que els curats diaris registrats aquest dimecres ha estat el més gran fins ara i que les altes representen prop del 32% del total de confirmats.

Sierra ha remarcat que l'increment d'hospitalitzats està entorn del 3% quan l'última setmana de març era de dos dígits i ha dit que la tendència dels ingressats a l'UCI també és de descens. Tanmateix, és un descens "lent" i "més sostingut" i costarà més temps "veure normalitzat" la pressió de l'UCI.