El govern espanyol ha distribuït més de 23 milions de mascaretes entre les comunitats autònomes, 4,7 de les quals a Catalunya. Des del 10 de març, les autonomies han rebut 42,6 milions d’unitats de material de protecció durant la crisi del coronavirus. Entre el qual hi ha guants de nitril, bates d’un sol ús, granotes, fundes del calçat, ulleres de protecció, gorres i solucions hidroalcohòliques. Durant aquest cap de setmana, s’han repartit 2,7 milions de mascaretes de protecció més. En el total, la comunitat de Madrid és la que més n’ha rebut amb 6,2 milions d’unitats, el 27% del total, seguit de Catalunya, amb un 20%, i Andalusia, amb 1,99 milions.

Al llarg dels últims dies, també s’han lliurat 1,7 milions de guants, 73.175 bates d’un sol ús i 49.418 unitats de granotes de protecció per al personal mèdic. A més, durant aquest cap de setmana s’han repartit 64 dispositius de ventilació mecànica invasiva i 12 ventiladors no invasius.

Sanitat també ha fet arribar a les comunitats autònomes la primera partida d’un milió de tests ràpids en les últimes hores.