El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha informat que Espanya ha registrat fins al moment 13.716 casos de coronavirus, el que suposen 2.538 més que ahir, un 18 per cent d'increment. Han mort 558 persones, 744 segueixen greus a l'UCI, 5.717 estan hospitalitzades i 1.081 ja s'han curat.

En roda de premsa, Simó ha destacat que l'increment de casos està "per sota del que s'ha observat en setmanes anteriors", encara que ha puntualitzat que s'han produït canvis en les definicions de cas, pel que ha demanat "molta prudència" per valorar aquest alentiment de contagis.

El 42 per cent dels pacients que donen positiu a Espanya han de ser hospitalitzats, encara que aquesta dada difereix entre CA, tenint en compte que algunes han patit major nombre de brots en residències d'ancians. La taxa d'incidència del coronavirus a Espanya se situa en 28 contagis per cada 100.000 habitants.

El 7,9 per cent dels contagiats ja s'ha recuperat. La Comunitat de Madrid dobla aquestes xifres (17%), ja que "porta un període d'epidèmia més llarg que la resta de CCAA", ha justificat Simón. Madrid i les comunitats de Navarra, País Basc i La Rioja són les més afectades, la resta evolucionen com preveien les autoritats, segons Simó.

L'expert del Ministeri de Sanitat ha reconegut que "molts hospitals estan patint problemes" de proveïment d'equips de protecció. "S'estan resolent el dia d'avui, estem aconseguint mantenir el proveïment. És molt possible que en els pròxims dies tinguem suficients equips de protecció individual per no anar amb aquesta tensió que ens manté anar resolent dia a dia o cada dos dies la situació" .

"És un problema que afecta tots els països, la producció mundial s'ha anat adaptant a un excés de demanda. Aviat podríem estar en aquesta línia, però de tota manera cal ser prudent", ha detallat Simó, que ha avançat que el Comitè de Gestió Tècnica del Coronavirus es reunirà aquesta tarda, i no al matí com sol ser habitual.