Els ministres de Defensa, Interior, Transports i Sanitat tindran competències per actuar i dictar ordres a tot l'Estat sota la direcció del president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, durant el temps que es perllongui l'estat d'alarma pel coronavirus, en principi durant els propers 15 dies.

Així figura en el reial decret llei que ha aprovat aquest dissabte el Consell de Ministres en una reunió extraordinària i al qual ha tingut accés Europa Press.

El Govern central ha limitat la lliure circulació dels ciutadans a tota Espanya com a mesura per frenar l'expansió del coronavirus. Així es reflecteix en el decret que ha aprovat el Consell de Ministres extraordinari, que només permet els moviments en determinats casos.

El decret estableix que les persones només podran circular "per les vies d'ús públic" en vuit supòsits, entre els quals es troba l'adquisició d'aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat.

Així mateix, es permet sortir al carrer per assistir a centres sanitaris, per desplaçar-se al lloc de treball per efectuar la seva prestació laboral, professional o empresarial, o per tornar al lloc de residència habitual.

També es permet sortir per a l'assistència i cura a gent gran, menors, dependents, persones amb discapacitat o persones especialment vulnerables, per anar a entitats financeres, "per causa de força major o situació de necessitat", o per a "qualsevol altra activitat d'anàloga naturalesa degudament justificada.