La pressió turística ha provocat en els darrers anys un problema crític d'accés d'habitatge a Eivissa. Habitants de l'illa i treballadors de temporada han vist com els preus es disparaven, perquè la demanda per part d'habitatge turístic estava disparada.

La situació ha port a alguns propietaris i empresaris a intentar construir habitatge, encara que fos de manera irregular. Un exemple l'hem trobat aquesta setmana a la població de Sant Josep. Agents de la Policia Local han ordenat la paralització d'unes obres sense llicència en un antic restaurant on transformant una piscina en habitacions, entre altres irregularitats.

Els funcionaris van actuar quan van descobrir les obres a l'edifici. També van detectar alguns magatzems i una furgoneta on van trobar indicis que hi havia gent vivint. La presència policial va provocar la desbandada dels treballadors que en aquell moment eren a l'obra.

El propietari de l'immoble va admetre que no tenia llicència d'obres, però va dir als policies que només estava construint un dipòsit d'aigua.

Però en la inspecció del recinte, es va observar gran quantitat de materials de construcció i proves evidents que s'estava treballant amb ciment fresc en diversos punts. Entre les obres que s'estaven fent hi havia una ampliació de la piscina, que s'estava modificant per construir-hi tres habitacions destinades, possiblement, a ser un habitatge.

En tot el recinte s'havia estès un tendal per ocultar als veïns la realització de les obres.