Un avió que s'ha enlairat de Barajas cap a les tres de la tarda amb destinació a Toronto, al Canadà, prepara un aterratge d'emergència a Madrid per problemes tècnics, segons ha confirmat Aena. El sindicat de pilots Sepla ha anunciat al seu compte de Twitter que l'aparell ha perdut peces del tren d'aterratge que han entrat al motor. Ara, afirma el mateix col·lectiu, haurà d'estar sobrevolant l'espai aeri madrileny durant tres hores per cremar combustible abans d'efectuar la maniobra d'aterratge d'emergència, que si es compleixen aquests càlculs es faria cap a les sis de la tarda. El vol té el número AK837 i l'opera la companyia Air Canada.

El sindicat de pilots ha explicat que aquests casos estan previstos als protocols del col·lectiu. L'avió ha d'alleugerir càrrega para assolir un pes màxim que permeti fer l'aterratge amb seguretat.

Des d'Aena s'ha explicat que, per seguretat, s'han regulat les operacions de l'aeroport, el programa del qual restarà alterat mentre durin les maniobres del vol amb dificultats.

D'altra banda, el servei 112 de Madrid ha anunciat que s'han desplegat de manera preventiva efectius d'emergències i dels Bombers de la comunitat.

Cal recordar que aquest mateix dilluns l'espai aeri de l'aeroport de Barajas ja ha hagut de ser suspès per la presència de drons.