La Policia Nacional ha desarticulat una xarxa de tràfic d'haixix entre Granada i França amb la detenció de divuit persones que utilitzaven falses empreses per transportar la droga a camions i furgonetes i a les que se'ls ha confiscat més de quatre tones d'aquest estupefaent.

En concret els agents han intervingut 4.073 quilos d'haixix que l'organització emmagatzemava en una nau industrial a Alacant i que estaven ocults en mobiliari, en maquinària industrial i en remolcs, ha informat la Policia Nacional en un comunicat.

Vuit de les detencions s'han practicat a Alacant, cinc a Saragossa, quatre a Granada i un a França, dels quals catorze han ingressat a presó provisional.

Els agents van posar en marxa la investigació després de trobar una partida de 1.240 quilos d'aquesta droga a França, dins d'un camió amb matrícula espanyola el conductor del qual va acabar detingut per les forces de seguretat franceses.

Aquesta intervenció va permetre descobrir que el centre d'operacions de la xarxa estava a Saragossa, on havien ubicat societats fictícies amb el propòsit d'aparentar una legalitat concorde a una mercantil dedicada a el comerç internacional per carretera.