El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, i la ministra d'Indústria, Reyes Maroto, continuaran al davant de les seves respectives carteres al Govern de coalició, segons ha pogut confirmar Europa Press.

Tant Grande-Marlaska com Maroto van arribar a l'Executiu de Pedro Sánchez després de la moció de censura a Mariano Rajoy al juny de 2018. En aquest moment, el titular d'Interior era membre del Consell General de Poder Judicial i la responsable d'Indústria era diputada del PSOE a l'Assemblea de Madrid.

Els noms dels ministres van començar a confirmar-se de manera oficial aquest dijous. Sánchez comptarà amb quatre vicepresidències: Carmen Calvo (Presidència, Relacions amb les Corts i Memòria); Pablo Iglesias (Drets Socials i Agenda 2030); Nadia Calviño (Economia i Transformació Digital) i Teresa Ribera (Transició Ecològica i Repte Demogràfic).

A més, la ministra d'Educació i Formació Professional, Isabel Celaá, i el ministre de Ciència, Pedro Duque, mantindran els seus càrrecs en el pròxim Executiu, mentre que l'actual ministra de Sanitat, María Luisa Carcedo, i el titular de Cultura, José Guirao, no continuaran al Govern.

Així mateix, Moncloa va fer oficial la resta de nomenaments dels ministres d'Unides Podem: Irene Montero, en Igualtat; Yolanda Díaz, Treball; Manuel Castells, Universitats i Alberto Garzón, Consum.