Els familiars de Franco han entrat a la basílica del Valle de los Caídos cap a les 10.20 hores per assistir a l'exhumació del dictador. El seu net Francis Franco portava una bandera preconstitucional doblegada a la mà. Tots llueixen llaços amb la bandera espanyola a la solapa. Abans ja havien arribat les autoritats, entre les quals hi ha la ministra de Justícia, Dolores Delgado, que actua com a notària major. El trasllat en helicòpter és la primera opció, però fins al final de l'exhumació no s'acabarà de confirmar. Si les condicions ho permeten, els helicòpters aterraran al costat de l'esplanada del Valle a partir de les 11 hores. Hi ha algunes persones concentrades davant del recinte, així com al cementiri de Mingorrubio.

A dos quarts de deu han arribat a l'esplanada les autoritats estatals, entre elles la ministra Delgado. 45 minuts més tard ho han fet els familiars de Franco. Francis Franco, net del dictador, portava a la mà una bandera doblegada i s'ha pogut apreciar que era preconstitucional. Fonts de Moncloa han explicat que la família va ser informada que no estava permès l'ús de banderes ni d'altres símbols durant el procés d'exhumació al Valle de los Caídos i el trasllat del fèretre fins al cementiri. Quan les restes ja siguin al panteó de Mingorrubio ja poden fer el que considerin oportú.

Cap a les 9.20 hores han arribat al cementiri que acollirà a partir d'ara les restes del dictador diverses corones de flors, una quinzena. Totes elles estaven decorades amb cintes de la bandera d'Espanya amb inscripcions de suport al dictador. Les dedicatòries provenen de diverses localitats, com ara Barcelona. Han arribat en cinc furgonetes i les han entrat a peu. Més tard ha arribat una altra corona de la Fundació Francisco Franco d'Andalusia. A les 9.40 ha arribat el fill de Tejero, que és el sacerdot que oficiarà la missa al panteó.

Desenes de periodistes acreditats esperen a l'entrada del cementiri des de primera hora del matí. Han habilitat controls d'accés a la zona a uns 300 metres i a partir d'aquest punt només es permet l'entrada a persones acreditades. Custodien la zona un important nombre d'agents de la Policia Nacional.