Prop d'un centenar de franquistes es concentren ja als voltants del cementiri de Mingorrubio per "honrar" al dictador Francisco Franco en el seu 'segon enterrament', tots ells fortament vigilats pel dispositiu policial organitzat a l'efecte.

Ignacio Menéndez, exlegionari abillat amb el seu vestit verd, diversos exmilitars i fins a un capellà arribat exprofés de Romania s'han sumat a la concentració.

Ménendez ha estat dels primers a arribar i des de primera hora ha intentat prendre posicions per poder "retre honors" a qui, ha explicat, és el seu "heroi". El mateix ha fet Marius Visovam, un capellà romanès que s'ha desplaçat fins a Madrid per agrair a Franco seva lluita contra el comunisme. Ho ha fet, segons ha explicat a Europa Press, com a víctima de la pressió comunista al seu país.

"Franco és l'espasa més neta del món", ha proclamat a crits per la seva banda, Miguel María Martínez Villote, qui té enterrat al Valle de los Caídos a un tio que "va caure en la presa de Bilbao".

"Vivas" franquistes

Els concretrados, vigilats en tot moment pels agents de Policia que controlen l'accés als voltants del cementiri on va ser traslladat el dictador, han corejat diversos 'Vivas' a Franco, 'Arriba España' i han titllat de "traïdor" a Pedro Sánchez i han promogut fins a un esbroncada "a la premsa carronyera". "Han vingut a riure de nosaltres", es queixava un d'ells.

La majoria de banderes que porten els concentrats, gairebé tots amb més de 50 anys, són constitucionals, si bé s'han vist també ja diverses ensenyes preconstitucionals i fins i tot falangistes, amb el jou i les fletxes.