El rei Felip VI ha presidit aquest dissabte 12-O la desfilada militar de la Hispanitat on el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha estat acollit amb xiulades i crits de "fora, fora" per part del públic que es troba a la Castellana de Madrid.

Com és habitual, aquesta és una desfilada marcada per les absències. No hi és present ni el president de la Generalitat ni el lehendakari basc. No hi és tampoc el líder de Podem, Pablo Iglesias.

És una commemoració prèvia a la sentència que es donarà a conèixer a principis de la setmana que ve i que previsiblement serà també el centre de les converses de la recepció que el monarca ofereix al Palau Reial a partir de les 13.15.

En una entrevista a TVE prèvia a la desfilada la ministra de Defensa, Margarita Robles ha criticat els xiulets a Sánchez, que ha qualificat de "manca de respecte". Durant la desfilada un dels paracaigudistes que portaven la bandera espanyola ha xocat amb un fanal just abans de l'aterratge i ha quedat penjat durant una estona.