Va viure amb ell a la casa parroquial, a València, i van mantenir una relació sentimental que es va perllongar per espai d'un any. I, així i tot, any i mig després que hagués cessat la convivència, va quedar amb el seu antic amant a la casa d'aquest, el va gravar mentre li feia una fel·lació i després va tractar d'extorsionar-lo exigint-li el pagament de 100.000 euros a canvi de no divulgar en el seu entorn personal, familiar i professional les seves tendències homosexuals. La víctima és un sacerdot catòlic i l'autor de les coaccions és un refugiat de confessió musulmana al que va acollir a casa seva.

L'embolic sentimental va convertir-se en un assumpte judicial després que el capellà denunciés el xantatge davant la policia, propiciant així la detenció del seu antic amant, hauria de jutjar-se la propera setmana a l'Audiència Provincial de València. Però no arribarà a cap seu judicial -excepte sorpresa d'última hora-, ja que víctima i autor han arribat a un acord previ pel qual el primer assegura que «se sent totalment reparat i satisfet» atès que el segon ha reconegut els fets tal com els relata la Fiscalia i ha demanat perdó reiteradament al capellà.

Pel delicte de coaccions, condicionat per la comesa contra la intimitat -per gravar-en ple acte sexual sense permís-, la fiscal que ha elaborat l'escrit provisional de qualificació sol·licita any i mig de presó. Però no s'oposa al fet que el reu no arribi a entrar a la presó ja que la pena és inferior a dos anys i mai abans ha estat condemnat per delicte similar algun.

Això sí, tot i que el sacerdot ha mostrat el seu perdó al seu antic amant, la Fiscalia manté la sol·licitud que se li prohibeixi acostar-se a menys de 300 metres del rector, del seu domicili, del seu lloc de treball o de qualsevol altre en el qual es trobi -oficiant una missa en una església diferent de l'assignada perquè hagi de suplir un altre capellà, per exemple-. I tampoc podrà comunicar-se amb ell per cap mitjà o procediments. Les dues ordres d'allunyament tenen una vigència de dos anys i mig.

Va amenaçar amb enviar el vídeo al Papa

Els fets, segons recull l'escrit de qualificació de la Fiscalia, es van produir a la nit de l'11 de maig de 2017, a casa del capellà, on van acudir tots dos per mantenir relacions sexuals. Quan el sacerdot estava practicant una fel·lació al seu amant, aquest, sense advertir-ne ni demanar-li permís, va gravar l'escena completa amb el seu telèfon mòbil. Gairebé un mes després, el 6 de juny, li va enviar una sèrie de missatges per Whatsapp en què, a més d'incloure el vídeo per demostrar que el que deia era cert, li exigia 100.000 euros. De no fer-ho, el va advertir, difondria el vídeo sexual i advertiria de les seves inclinacions sexuals «a tots els seus familiars, així com a tots els contactes» que té a la seva pàgina de Facebook, així «com el Papa», recull la fiscal. És més, va arribar a enviar a diversos familiars del sacerdot un missatge de WhatsApp amb el següent text: «Vols un vídeo sexual de [...], pregunta-li si vol que te l'envïi».

Arribats a aquest punt, el sacerdot va demanar la intercessió d'un amic, que va fer de mediador i va pactar que li donaria al seu antic amant un primer pagament de 50.000 euros i, al cap de tres mesos, altres 25.000. Van fixar el primer lliurament per a les 13.30 hores del 15 de juny en un històric bar de l'avinguda del Port. Però els que van arribar, en realitat, van ser agents de paisà de la Policia Nacional, que van atrapar el xantatgista abans que arribés a veure cap bitllet.

Per arribar a l'acord previ a la vista oral, víctima i autor, que van arribar a conviure entre maig de 2014 i febrer de 2015 (i fins i tot en algun altre moment posterior) i que van mantenir el contacte telefònic quan l'acollit va haver d'anar a Alacant per feina, han accedit voluntàriament al servei de mediació de la Ciutat de la Justícia. De les successives trobades tutelades en aquest punt va néixer el perdó que evitarà el judici.