Iñaki Urdangarin iniciarà durant els pròxims dies la seva labor de voluntariat ajudant persones amb discapacitat i amb necessitats aportant els seus coneixements esportius, segons ha explicat en declaracions als mitjans el seu advocat, Mario Pascual Vives.

El Jutjat de Vigilància Penitenciària 1 de Castella i Lleó ha permès, amb l'oposició del Ministeri Fiscal, que Iñaki Urdangarin pugui sortir del centre penitenciari d'Àvila dos dies la setmana, vuit hores cada dia, per dur a terme una labor de voluntariat.

Vives ha aclarit que demà entrarà en vigor la resolució del citat jutjat, si bé no ha precisat la data exacta en la qual Urdangarin iniciarà aquesta labor, ja que s'ha d'organitzar entre el centre penitenciari en què compleix condemna i el centre on farà aquest voluntariat.

L'advocat d'Urdangarin, que ha qualificat la decisió del jutjat de vigilància de "bona notícia", ha explicat que la defensa havia fet aquesta petició fa temps, i ha opinat que la resolució del jutge és "molt contundent i està molt ben argumentada".

Iñaki Urdangarin és a la presó de Brieva, ubicada a deu quilòmetres d'Àvila, des del 18 de juny del 2018, condemnat a cinc anys i deu mesos de presó per malversació, prevaricació, frau a l'Administració, dos delictes fiscals i tràfic d'influències en el "cas Nóos".