Els incidents protagonitzats aquest dissabte durant hores per radicals que van intentar boicotejar un míting de Vox a Bilbao s'han saldat amb cinc detinguts, set contusionats, sis d'ells ertzaines, i diversos danys materials en mobiliari urbà, vehicles i establiments.

Quatre dels cinc detinguts han passat aquest matí a disposició judicial, han informat fonts del departament basc de Seguretat.

Els quatre arrestats estan acusats d'un delicte de desordres públics. Durant els incidents, l'Ertzaintza va detenir una cinquena persona, una dona acusada d'atemptat a l'autoritat, que va ser posada en llibertat ahir a la nit.

Els radicals van protagonitzar enfrontaments amb l'Ertzaintza, que va haver de realitzar càrregues en diverses ocasions, en els voltants del Palau Euskalduna de Bilbao, on el líder de Vox, Santiago Abascal, va celebrar un acte electoral, i a la Gran Via.

Els esvalotadors van arribar a tallar amb barricades el tram final d'aquesta avinguda i el servei del tramvia, en bolcar contenidors a les vies.

Durant els enfrontaments, sis agents de l'Ertzaintza van resultar contusionats. També va resultar ferida una dona, a la qual l'Ertzaintza ha obert un expedient per insults.

Els incidents es van saldar, segons un primer balanç, amb danys en sis contenidors, quatre papereres i llunes d'algun turisme, així com amb la fractura de vidres en un autobús urbà, una sucursal bancària i un concessionari de vehicles.