José Manuel Villarejo ha admès davant del jutge que va investigar Pablo Iglesias en el marc d'una "investigació policial", segons el seu advocat. L'excomissari de la policia espanyola ha declarat com a imputat aquest dijous sobre la documentació que se li ha trobat del líder de Podemos.

A la sortida de la declaració, l'advocat Antonio José García Cabrera ha assegurat que, en tot cas, la documentació s'havia obtingut en el marc d'una "qüestió interna" i "personal" i ha negat rotundament que tingués a veure amb cap operació política. Villarejo ha assistit a l'Audiència Nacional per declarar sobre la informació que té a l'entorn dels atemptats de l'11-M, però després també se l'ha fet declarar per la peça separada que s'ha obert per la informació sobre Iglesias.

García Cabrera ha volgut subratllar també que en cap cas Villarejo va participar "en el robatori de cap material". En les darreres hores s'ha publicat que l'any 2016 es va robar un telèfon mòbil a una col·laboradora del líder de Podem.

L'advocat, que en tot moment s'ha mostrat reservat pel fet que el cas es troba sota secret de sumari, ha afirmat que l'excomissari "no ha participat en cap campanya ni en cap robatori de documents o de cap pen drive". Sí ha afegit, però, que, al seu parer, el que caldria preguntar-se és "d'on ha sortit el pen drive i com s'ha vehiculat".

En tot cas, sí ha afirmat que tota aquesta qüestió s'ha d'emmarcar en una "investigació policial", i ha afegit que la informació que Villarejo va recavar sobre Iglesias és va vehicular "en l'àmbit policial". També ha dit que l'excomissari "no ha revelat cap informació privada" sobre Iglesias ni en va fer "cap ús indegut".

Sobre la qüestió de l'11-M, l'advocat de Villarejo ha explicat que l'excomissari té informació que, segons ell, permetria "modificar" algunes línies d'investigació i concloure que algunes altres són "errònies".

Per això, l'expolicia s'ha ofert, segons el seu advocat, a facilitar tota la informació que té al tribunal, "especialment sobre l'autoria intel·lectual" dels atemptats. García Cabrera ha convidat el tribunal que investiga l'anomenat cas Villarejo a recavar tota la informació de l'excomissari per veure "si és rellevant o no".