Un dels membres de Vox a Toledo, José Ignacio Vega Peinado, àlies El Toro, és un vell conegut de la policia de València, on fa anys va complir condemna de presó per donar una brutal pallissa a un professor de Sociologia de la Universitat de València al qual va deixar amb un 20% de discapacitat.

Després de conèixer-se la condemna de Vega Peinado, la formació ha assegurat que ha obert una investigació per actuar conforme estableix el títol cinquè dels seus estatuts, on es regulen sancions que van des de l'amonestació fins a l'expulsió. El secretari general de Vox, Javier Ortega-Smith, ha advertit que qualsevol militant condemnat per un delicte serà expulsat. "No som Podem, que porta a les seves llistes a condemnats per violació i condemnats per maltractament", ha sentenciat.

El 2015, Vega Peinado també va concórrer a les eleccions encara que en aquella ocasió ho va fer pel grup d'extrema dreta España 2000, liderat pel valencià José Luis Roberto, considerat també fundador del grup neonazi Acción Radical, al qual Vega Peinado va pertànyer a la dècada dels anys 90 del passat segle, tal com revela 'La Marea' en la seva edició digital. Actualment, el de Vox és un empresari que es dedica a l'ecoturisme i que es relaciona habitualment amb polítics i empresaris de Castella-la Manxa.

Els fets pels quals García Peinado va ser condemnat van ocórrer al maig de 1992 a l'avinguda de Antic Regne de València. Ell i un altre membre d'Acció Radical estaven agredint a un jove i el professor, que es trobava dins d'un bar, va sortir per cridar a la policia i per intentar aturar l'atac. El docent els va recriminar el seu comportament i 'El Toro' es va abalançar sobre ell i va començar a colpejar-lo; ja a terra, li va donar diverses puntades de peu al cap fins que el seu company li va demanar que parés i tots dos van marxar corrent del lloc.

Com a conseqüència de l'atac, el professor de la Universitat de València va patir una fractura de turmell i una forta contusió cranial que el va mantenir dues setmanes hospitalitzat i que li va deixar un 20% de discapacitat.

Tres anys després, el 1995, l'ara membre de Vox va ser condemnat a quatre anys de presó per aquella agressió i per una altra pallissa a un jove al que ell i altres membres d'Acció Radical van atacar amb un gat hidràulic al cap, provocant-paràlisi en el costat dret del cos, dificultat en la parla i epilèpsia.

No obstant això, abans que es llegís la sentència, José Ignacio Vega Peinado va fugir a Londres i va haver de ser lliurat per la Interpol. En arribar a Espanya va complir més d'un any de condemna a la presó de Picassent.

A més de per aquests fets, l'ara membre de Vox a Toledo també va ser jutjat per associació il·lícita per formar part del grup neonazi Acción Radical, així com per haver participat en una pallissa a diversos membres d'una família gitana a Russafa.