Un home de 47 anys ha matat presumptament la seva dona de 39 anys a Loeches (Madrid) i després s'ha tret la vida tallant-se les venes, han informat a Europa Press fonts pròximes a la investigació que porta a hores d'ara la Guàrdia Civil.

Un portaveu d'Emergències 112 Comunitat de Madrid ha informat a Europa Press que a les 10.15 hores ha entrat una primera trucada als serveis d'emergències que avisava que en un domicili ubicat al carrer José Sanclemente Rei, a Loeches, podia haver-hi una parella morta.

El 112 ha derivat l'avís tant a la Guàrdia Civil com a SUMMA, que s'han traslladat fins al lloc i han comprovat que dins de l'habitatge, en una de les habitacions, hi havia dos cossos sense vida, el d'un home i una dona, amb ferides d'arma blanca.

La dona, de 39 anys, presentava, almenys, una ferida d'arma blanca, al cos i l'home, de 47 anys, també a l'altura dels canells. Des de la Guàrdia Civil han assenyalat que estan investigant la troballa dels dos cossos sense vida però que tot apunta a una mort violenta.

La principal hipòtesi és que es tracta d'un assassinat masclista: després d'una discussió, l'home ha apunyalat la dona i després s'ha tret la vida, per les ferides trobades en el seu cos.

Un portaveu d'Emergències Comunitat de Madrid 112 ha explicat que quan els facultatius del Summa han arribat al domicili han trobat en una habitació els cadàvers d'un home de 47 anys i d'una dona de 39 que portaven diverses hores morts, tots dos amb ferides d'arma blanca, i a dos nens il·lesos.

Els dos menors són els fills del matrimoni, de 11 i 5 anys, que han estat atesos pel Summa a causa de l'estat de xoc que presentaven.

A més s'ha desplegat un dispositiu de Creu Roja per a seguir atenent-los a ells i als altres familiars.

Si es confirma com a cas de violència masclista serien tretze les dones assassinades per les seves parelles o exparelles des de començament de 2019.

Des de 2003, primer any del qual hi ha estadístiques oficials, han estat assassinades 988 dones. Els nens morts per la violència masclista es van incloure en 2013, i des de llavors han estat assassinats 27 menors i 234 han quedat orfes.

Als dotze crims masclistes de 2019 s'uneix un altre que també figura en les estadístiques oficials de la violència de gènere, però en fase d'investigació, és a dir no hi ha una confirmació definitiva que aquesta hagi estat la seva causa.