La Guàrdia Civil ha investigat a una jove de Chiclana de la Frontera (Cadis) com a presumpta autora d'un delicte d'administració deslleial sobre el patrimoni de la jove amb discapacitat a la qual cuidava i a la qual suposadament li hauria causat un perjudici econòmic durant tres anys de gairebé 113.000 euros.

Segons ha informat la Guàrdia Civil en un comunicat, entre els càrrecs més curiosos detectats estarien la compra d'un nínxol funerari a nom de la investigada, la realització d'un pírcing o tatuatges, l'entrada per a la compra d'un habitatge o l'afiliació a un partit polític.

La jove afectada presenta una discapacitat psíquica i sensorial acreditada del 86% i va signar protocols notarials per a l'administració del patrimoni i de designació com a hereva a la cuidadora.

La investigació va començar quan la Guàrdia Civil va tenir coneixement a través d'un germà que es podrien estar cometent irregularitats pel que fa al patrimoni de la jove a la qual cuidava una persona que prèviament treballava com a empleada de la llar al domicili familiar i que, en morir els pares de la víctima, es va postular per a la seva cura per la confiança després de tants anys.

Al cap de poc temps d'iniciar la convivència entre la jove i la seva cuidadora, el germà va tenir constància que aquesta havia signat un procediment notarial en què atorgava a la cuidadora facultat per operar i disposar del patrimoni i un segon pel qual es nomenava a la cuidadora hereva única.

Posteriorment, la jove li va demanar al seu germà disposar d'un pis que els pares havien deixat en herència a tots dos, però ell es va negar davant el temor que la seva germana pogués vendre influenciada per la cuidadora.

La Guàrdia Civil ha afegit que al no aconseguir el seu objectiu la relació amb la jove es va deteriorar fins al punt que la discapacitada va demanar al seu germà que la portés a viure amb ell.

Un cop presentada la corresponent denúncia, la Guàrdia Civil els aconsella cancel·lar els comptes que compartien amb anterioritat i la revocació dels poders notarials subscrits.

Investigacions posteriors van permetre als agents conèixer que durant el temps en què van conviure s'haurien generat una gran quantitat de despeses, que difícilment serien compatibles amb una administració lleial del patrimoni de la jove. Entre aquestes despeses destaquen nombrosos en establiments d'estancs, donant-se la circumstància que la jove no fumava.

Així mateix, es van posar al descobert despeses relacionades amb la quota d'afiliació a un partit polític a un nom de la cuidadora, la compra d'un nínxol funerari per a ella, el pagament de tatuatges i pírcings que la jove no té o el pagament com a senyal per a la compra d'un habitatge, a més de compres en tota mena d'establiments de roba complements, botigues de telefonia mòbil, terminals d'última generació, compres de consoles de vídeo jocs i un llarg etcètera.

Igualment, els agents van constatar en aquesta operació desenvolupada per l'Equip de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Chiclana que la cuidadora havia contractat tres préstecs personals i nombrosos compres amb pagament ajornat amb diferents entitats de finançament que van completar un menyscabament econòmic de 112.802,76 euros .