El president de Vox, Santiago Abascal, ha demanat aquest dimarts un "canvi radical urgent en la llei" perquè els espanyols puguin "disposar d'una arma a casa" que puguin "utilitzar en situacions de amenaça real" per a la seva autodefensa.

En una entrevista a la web armas.es, Abascal ha insistit en la necessitat d ' "ampliar el concepte de legítima defensa" perquè no es produeixin "situacions injustes" com al seu judici és la condemna a dos anys i mig de presó a l'ancià que va matar el lladre que va assaltar casa a Tenerife.

"La llei està tractant a aquestes persones com dolents, i als seus assaltants com a víctimes, cosa que també passa amb els okupes, per cert. A nosaltres això ens sembla dramàtic", ha assegurat el líder de Vox.

La proposta defensada per Abascal comportaria "un canvi radical urgent a la llei, no només perquè els espanyols sense antecedents i en ple ús de les seves facultats mentals puguin disposar d'una arma a casa seva, sinó perquè puguin usar-la en situacions d'amenaça real per a la seva vida sense haver de enfrontar-se a un infern judicial ".

"VOX és el partit del sentit comú, i per descomptat que donem suport al dret a l'autodefensa dels espanyols de bé, faltaria més. Per desgràcia, tenim unes lleis que tracten els delinqüents com a víctimes i als ciutadans honrats com a delinqüents. L'espanyol honrat sempre està sota sospita ", ha lamentat.

Aposta per la llei italiana

Amb tot, el president del partit ha explicat que la seva iniciativa no ha estat encara detallada a "l'extrem reglamentari". "Escoltarem als professionals i experts, i sobretot a la gent del carrer quan calgui fer-ho", ha apuntat.

El propi Abascal va elogiar el passat dia 7 de març la llei aprovada per la Cambra de Diputats italiana que permet disparar contra un lladre quan hi hagi "evidències" d'amenaça i ha celebrat que "la dictadura progre que pretén que la gent es deixi robar, violar i matar dins de les seves pròpies cases s'esfondra ".

En un missatge publicat en el seu compte personal de Twitter, Abascal va aplaudir la iniciativa de modificació de l'article 52 del Codi Penal italià impulsada per la Lliga de Matteo Salvini. "És pur sentit comú reconèixer el dret a defensar la nostra llar, i a defensar-nos en la nostra llar. Un encert polític", va apuntar llavors.