Un taxista de Telde (Canàries) es va negar a entrar a la base aèria de Gando amb un passatger al que havia recollit a l'aeroport en la nit del 25 de febrer argumentant que és objector de consciència i la seva integritat moral no li permetia accedir-hi. El conductor va tornar amb el seu client, un militar vestit de paisà, cinc minuts després de la terminal i va explicar d'aquesta manera el motiu de la seva renúncia al servei contractat, encara que no li va cobrar el trasllat. No obstant això, el passatger, que va ser atès per un altre taxista, va mostrar la seva contrarietat per l'actitud d'aquest professional i va al·legar sentir-se discriminat per la seva condició de militar.

Aquest fet va ser denunciat davant l'Ajuntament de Telde 28 de febrer pel president de la societat cooperativa d'apuntadors de l'aeroport de Gran Canària. La regidoria de Transports ha iniciat un expedient d'actuacions prèvies per recaptar dades i determinar si procedeix obrir un procediment sancionador al conductor, segons va confirmar ahir Juan Martel, titular d'aquesta àrea.

El president de la cooperativa d'apuntadors de l'aeròdrom de Gando, Carmelo Martel, va declarar ahir que no va veure cap lògica en l'actitud del taxista, a qui va preguntar sobre la seva decisió quan va arribar a la terminal. "Em vaig dirigir al conductor per esbrinar que és el que havia passat i em va respondre que el client es dirigia a la base militar aèria i que només el portaria fins a la porta de la base perquè era objector de consciència i la seva integritat moral no li permetia accedir a la mateixa".

Martel ha indicat que davant d'aquesta resposta, "li dic que era el seu deure completar el servei pel qual va ser assignat, però va tornar a negar-se argumentant les mateixes raons, motiu pel qual va haver de sol·licitar un altre taxi per al client, qui es va sentir discriminat per la seva condició de militar i va manifestar el seu malestar pel servei realitzat per la primera unitat, ja que la segona sí va completar el servei de manera correcta".