El delegat del Govern a Andalusia, Alfonso Rodríguez Gómez de Celis, ha informat sobre el rescat de Julen, el nen de dos anys trobat sense vida a la matinada d'aquest dissabte després de caure en un pou el passat diumenge 13 de gener al municipi malagueny de Totalán i ha apuntat que la posició del cos del petit "fa determinar que la caiguda va ser lliurei ràpida fins a la cota en la que se l'ha trobat", que van ser uns 71 metres.

Així mateix, ha dit que després de la caiguda al pou el nen es va topar amb un sòl de terra, precisant que, a partir d'aquesta cota el pou estava farcit de terra. A més, ha afegit que l'aire que pogués existir era el que hi havia entre els peus i el cap del petit.

En roda de premsa, ha informat que totes les investigacions seran realitzades pel Jutjat d'Instrucció número 9 de Màlaga. Durant la seva compareixença, a més d'agrair a tots els efectius participants en el dispositiu, ha ressaltat que sempre s'ha treballat amb la tesi que "Julen era al pou, i a més, a la cota en què ha estat".

Així mateix, ha incidit que tot el dispositiu estava encaminat a arribar "com més aviat millor" al petit, i fer-ho "amb urgència i delicadesa".