A les 1.25 hores d'aquesta matinada de divendres a dissabte, els equips de rescat han accedit al punt del pou de Totalán on es buscava i han localitzat el cos sense vida del petit Julen, segons han confirmat fonts de la Subdelegació del Govern de Málaga.

La troballa s'ha produït després de més de 32 hores d'excavació a mà del darrer túnel, a càrrec de la Brigada de Salvament Miner, que ha topat amb moltes dificultats per accedir on es trobava el cos de Julen, arribant fins i tot a realitzar quatre microvoladures, davant l'extrema duresa del terreny.

Troben el cos sense vida del petit Julen

Troben el cos sense vida del petit Julen

Agents del Servei de Muntanya de la Guàrdia Civil han estat els encarregats d'accedir al lloc on es trobava el cos de l'infant, després que els miners haguessin excavat els poc menys de quatre metres que faltaven per arribar a ell. Un cop localitzat, els serveis d'emergència han activat la comissió judicial per a l'aixecament del cadàver, després d'avisar la família.

Un cop la família ha conegut aquesta trista notícia, i després de gairebé dues setmanes de tensió acumulada, s'han viscut alguns moments de tensió, fruit del cansament i de l'impacte que ha produït conèixer el tràgic final del petit Julen.

Veure Galeria

D'aquesta manera s'ha posat fi a 13 dies d'enorme expectació i recerca de l'infant, de dos anys i mig, que va caure al pou de 107 metres de profunditat el passat 13 de gener, quan estava amb els seus pares passant el dia a la finca d'un familiar, a Cerro de la Corona, a Totalán.

La Guàrdia Civil ha fet públic un vídeo en que es veu els efectius de l'operatiu de rescat fent treballs per obrir el túnel sota terra.

El president el Govern, Pedro Sánchez, ha expressat el seu condol en conèixer el desenllaç de la recerca de Totalán.