A les dificultats orogràfiques del turó on es localitza el pou on es troba Julen des de diumenge passat cal afegir-hi ara l'amenaça de pluges, cosa que obliga a completar l'excavació del pou vertical abans de les 18.00 hores d'aquest dissabte, moment en què puja el risc de pluja, cosa que podria aturar l'obra.

Els tècnics intentaran agilitzar encara més els treballs durant aquesta jornada de divendres, perquè s'estableix una mena de contrarellotge contra l'amenaça meteorològica, pel fet que a les sis de la tarda d'aquest dissabte podrien refermar les precipitacions. El temps apressa per salvar Julen i la pluja introdueix una pressió afegida.

"No és un obstacle insalvable per a l'evolució de les perforacions previstes, però amb les característiques del terreny és preferible que amb la pluja estiguem ja en la fase final de construcció d'almenys una de les dues galeries horitzontals, de tres i mig a quatre metres, que condueixin fins Julen ", expressa un dels enginyers consultats.

Els terminis van justos, però són possibles si no apareixen nous inconvenients. Així, la plataforma de treball dels dos pous verticals previstos, que rebaixa en 30 metres la longitud del túnel que cal excavar, està molt avançada. Tant que esperen iniciar la perforació aquesta tarda. Es planteja un termini mínim de 12 hores per completar aquest pou de 50 metres, tot i que dependrà de la composició del terreny, que és una incògnita i que s'ha convertit en un dels principals problemes del dispositiu de rescat. L'aparició de vetes de pissarra, d'extrema duresa, estan dificultant l'excavació.

Una vegada que s'aconsegueixi excavar aquesta galeria, que si tot va bé es podria aconseguir dissabte al matí, començaria a treballar la Brigada de Salvament Miner arribada des d'Astúries, que obriria a mà una connexió amb el pou de Julen. Seria de quatre metres de longitud i caldria anar picant el terreny i apuntalant la galeria per a evitar ensorraments, i arribar així a on està Julen.