Qui va ser un dels pares de la Constitució, Miquel Roca, ha assegurat aquest dilluns en una entrevista a 'El Matí de Catalunya Ràdio' que la seva "reticència" a reformar la Constitució és perquè tem que anés "a pitjor". "No m'entenen? No és que vulgui protegir 'la meva nena', és que tinc por que si em toquen la Constitució, no sé com anirà, el que escolto no em satisfà", ha assegurat en fer referència als resultats de les eleccions a Andalusia. Roca, que ha reclamat "fer possible" la diferència i ha apel·lat al pacte com un "senyal de grandesa", ha assegurat que la Constitució era la "resposta" després de la dictadura, i ha defensat que és un text amb "molts marges" d'interpretació. "És un problema de voluntat", ha assegurat en ser preguntat per un referèndum.

Encara en clau de reforma de la Constitució -aquesta setmana se'n celebren els 40 anys-, Roca ha assegurat que no veu "consens suficient" ara per impulsar-la. "I si n'hi hagués, no sé per què, tremolo", ha afegit. Durant l'entrevista, Roca s'ha mostrat "molt preocupat" per la irrupció de Vox a les eleccions d'Andalusia i ha apel·lat reiteradament al diàleg i a la política.

A més, també ha afirmat que "necessita creure" que els dirigents independentistes processats tindran un judici just, ha apel·lat a les "armes del dret" per defensar-los, i ha assegurat que en demanarà l'absolució. "És un judici de transcendència política i li correspon a la justícia treure's de sobre la transcendència política", ha resolt.