El 93,6% de les persones que han participat aquest diumenge al referèndum de Madrid sobre la monarquia han optat per la república com a forma de govern que més els agrada. El 6,4% prefereixen la monarquia. Són els resultats que ofereixen els organitzadors de l'esdeveniment, que s'ha celebrat a més de 50 barris de la capital espanyola i a 4 municipis de la Comunitat Autònoma. A Alcobendas el PP va prohibir la consulta, tot i que, segons els organitzadors, els veïns d'aquest municipi van poder votar en dues meses «al seu límit».

En total, 23.058 persones van participar en la votació. «És l'inici d'un vendaval democràtic», han assegurat els impulsors de la consulta, a redós de les que s'estan fent a diverses universitats de la geografia espanyola.

Els organitzadors del referèndum reconeixen el seu caràcter «simbòlic» i afirmen que dels 23.058 votants que n'han pres part, un 50,7% han estat homes i un 49,3%, dones.

La papereta incloïa la pregunta «Quin és el model d'estat que prefereix per al seu país?». 21.470 participants, el 93,2%, van triar república, i 1.481, el 6,4%, monarquia.

Precisament, els impulsors destaquen que prop de 1.500 persones que prefereixen el sistema actual hagin participat en una consulta «no vinculant» perquè consideren que el tema «s'ha de sotmetre a consulta popular».

Del total de participants a la consulta, 18.221 persones ho van fer a Madrid ciutat i 4.837 als municipis d'Alcobendas, San Sebastián de los Reyes, Leganés i Rivas.