El diputat d'Esquerra Republicana (ERC) al Congrés Jordi Salvador ha acusat aquest dijous el ministre d'Afers Estrangers, Josep Borrell, de mentir perquè "en cap moment" li va escopir i li ha exigit que es disculpi "per haver-li posat a la diana ".

Als passadissos de la Cambra Baixa, Salvador ha volgut deixar clar que "mai" ha escopit a ningú i que aquest dimecres tampoc ho va fer a Borrell, a qui ha censurat per actuar com "un jugador de futbol que simula una acció que no ha passat ".

"Qui em crea, bé, i qui no també", ha comentat l'independentista català, que ha apuntat que si hi hagués hagut escopinada, els diputats socialistes que estaven al voltant del ministre haguessin fet algun tipus de gest. "Però no hi va haver cap escopinada", ha insistit Salvador, apuntant que, de fet, ha rebut missatges de diputats del PSOE que confirmen la seva versió dels fets.

Per això, ha subratllat que Borrell hauria de disculpar "per haver-li posat a la diana". I és que, segons ha revelat, té ja el correu electrònic "col·lapsat d'insults". "Quan algú diu 'a per ells', quan algú pot mentir i quan algú pot fer aquest tipus de cosificació, ja no et veuen com una persona, sinó com la reencarnació del mal", ha lamentat.

Borrell denuncia haver estat escopit. Vídeo: ATLAS

Salvador ha rebutjat que "tots" contribueixin a la crispació, com va suggerir aquest dimecres el president Pedro Sánchez en un missatge al seu Facebook, perquè considera que almenys ERC no ha fet més que política.

"Però quan Puigdemont va a Alemanya i no li posen ni les esposes perquè diuen que és innocent i aquí portem un any escoltant que som colpistes, terroristes, nazis i supremacistes sense cap tipus d'argumentació arriba un moment en què dius" ja està bé ' ", ha assenyalat.