Manuel Murillo Sánchez, el veí de Terrassa que va ingressar a presó el passat 21 de setembre per voler matar el president del govern espanyol Pedro Sánchez, és fill del darrer alcalde franquista de Rubí, Manuel Murillo Iglesias. Així ho han confirmat a l'ACN fonts del consistori rubinenc, que han indicat que el batlle va estar al capdavant de la ciutat entre 1962 i 1977. L'empresonat, que tenia un arsenal d'armes de foc a casa, practicava el tir olímpic al Club de Tir de Precisió de Terrassa. En un comunicat, la formació VOX ha explicat que va ser una coordinadora de Barcelona qui va alertar els Mossos d'Esquadra després de conèixer els plans de l'arrestat a través d'un xat de WhatsApp.

Manuel Murillo Sánchez ha estat vinculat al franquisme des de ben petit. El seu pare, Manuel Murillo Iglesias, va ser un falangista convençut i va ostentar aviat els càrrecs de Cap Provincial de Cadets i Guies de la Província de Barcelona, Delegat Local d'Educació i Esport, Delegat Local del Front de Joventuts i Delegat Local de Sindicats. El 1962, arran de la rierada de Rubí, va ser nomenat alcalde en substitució de Miquel Rufé i va ostentar aquets càrrec fins l'any 1977.

L'arrestat, que té 63 anys, és membre del Club de Tir de Precisió de Terrassa. Va ser subcampió de Catalunya i campió d'Espanya en cursa de 100 quilòmetres i va rebre el premi a millor esportista de Rubí en dues ocasions, els anys 1994 i 1996.

En un comunicat, la formació VOX ha negat que Manuel Murillo Sánchez tingui cap mena de lligam amb el partit. "Mai ha estat afiliat, no ha tingut cap relació amb VOX", remarca l'escrit.

Alhora revela que va ser una coordinadora de VOX Barcelona la que va informar els Mossos d'Esquadra sobre els plans de l'arrestat després d'assabentar-se'n a través d'un xat de WhatsApp. "No revelarem la seva identitat, ja que actualment és un testimoni protegit", apunta el text.