Un jutjat investiga la mort d'una dona de 33 anys que va morir tres hores després d'haver-se sotmès a una intervenció de cirurgia estètica, que incloïa una abdominoplàstia i una reafirmació mamària, en una clínica a Cadis.

L'advocat de la família de la morta, Álvaro Illescas, ha explicat que està "pendent" dels resultats de l'autòpsia que determinin les causes de la mort de la dona.

Els fets, segons ha avançat el Diari de Cadis, van passar la matinada del passat dijous 1 de novembre a la Clínica La Salut de Cadis.

Una vegada que la família tingui els resultats de l'autòpsia "arribarà fins on hagi d'arribar, i exigirà responsabilitats, si cal exigir-les, a qui correspongui", en el cas que es comprovi que hi va haver alguna negligència, segons ha afirmat el seu advocat.

"El que volem saber és per què entra la pacient en aturada cardiorespiratòria, la causa", ha apuntat, incidint que "no és normal que una dona de 33 anys no superi una operació de cirurgia estètica".

Illescas ha indicat que poc abans de l'operació l'hospital va fer comprar a la dona "dues bosses de plaquetes" perquè les solia tenir baixes.

500 euros per una assegurança

"El dia abans li van fer signar un document que fins aleshores no sabia: la contractació d'una assegurança de complicacions mèdiques, pel que va abonar 500 euros", ha explicat l'advocat.

L'advocat recorda que la pacient "va sortir de l'operació, i la família la va notar més pàl·lida, i poc després no tenia pols. Van intentar reanimar-la però sense èxit".

En un comunicat de premsa la clínica La Salut de Cadis, després de lamentar la mort de la pacient i expressar el seu condol a la família, indica que està també a l'espera dels resultats de l'autòpsia en què s'analitzaran els motius de la mort.

"Internament hem revisat els nostres procediments i s'han complert segons els protocols", afirma la clínica.

En el comunicat recorden que "el procediment de la investigació de les causes de la mort està tutelat per un jutge" i que seguiran les seves indicacions.