Un total de 13 immigrants han mort aquest dilluns mentre que altres 93 persones han estat rescatades amb vida a la costa de Melilla per Salvament Marítim quan anaven a bord de dues pasteres que es dirigien a la península.

Segons ha informat un portaveu de la Delegació del Govern de Melilla, Salvament Marítim ha rescatat a unes 20 milles de la costa de Melilla a les persones que viatjaven en dues embarcacions, una localitzada a 12 milles de l'illa d'Alborán, i l'altra, a unes 18 milles al nord-est del Cap Tres Forcas.

La patrullera pertanyent a Salvament Marítim 'Guardamar Polimnia' ha atracat poc després de les cinc al port de Melilla, desembarcant 80 immigrants subsaharians(75 homes i cinc dones), que han estat posats a disposició de la Policia. També la Guardamar ha rescatat nou cadàvers, tots homes.

L'esmentada font ha afegit que després de passar avís al centre de coordinació de Creu Roja, es van presentar al lloc tres ambulàncies d'aquesta organització a les 17,20 hores i a les 17,25 va arribar una altra ambulància de 061.

Els facultatius de Creu Roja i 061 van iniciar maniobres de reanimació de quatre immigrants homes, morint finalment tots ells, de manera que el nombre total de morts s'ha elevat a 13.