El portaveu d'ERC, Gabriel Rufián, ha tornat a protagonitzar un incident a la Comissió d'Investigació sobre el presumpte finançament il·legal del PP, a la qual ha acudit vestint una samarreta amb una fotografia de l'exvicepresident del Govern Rodrigo Rato entrant a la presó.

"És el mercat, amic", deia el lema imprès a la samarreta de Rufián, parafrasejant unes paraules de Rodrigo Rato al Congrés sobre la seva suposada responsabilitat en la crisi financera.

L'incident s'ha produït a l'inici de la compareixença de l'exsecretari general del PP i exministre de l'Interior Ángel Acebes, en el moment en què Rufián s'ha aixecat del seu escó per anar a buscar un got d'aigua. Segons ha relatat ell mateix, la diputada del PP Celia Villalobos l'ha anomenat "impresentable" quan passava al seu costat.

Rufià, segons ha explicat després Villalobos, li ha replicat que estigués "tranquil·la" perquè ja li "queda poc" al Congrés, moment en què la diputada del PP ha demanat empara a la Presidència.

La mateixa Villalobos ha explicat que l'acusació d ' "impresentable" no l'ha originat la samarreta de Rufián, sinó el fet que diversos diputats d'Units Podem i ERC haguessin ocupat l'espai a la sala en què habitualment s'asseuen els populars.

Després de diversos encreuaments de retrets a un i altre costat de la bancada, ha intervingut el president de la comissió, el diputat de Nueva Canarias, Pedro Quevedo, que ha demanat respecte al funcionament de la comissió i respecte en l'ús de la paraula.

"El que estic veient aquí té molt mala pinta", ha reconegut Quevedo, que pràcticament ha hagut d'intervenir en totes les sessions de la comissió per reconduir incidents en els que sempre està involucrat el portaveu d'ERC, Gabriel Rufián.