29 de octubre de 2018
29.10.2018

Els funcionaris de l'Estat podran acumular 80 hores anuals per tenir cura de fills o dependents

La mesura permet als empleats treballar més temps i recuperar-lo si hi ha una raó justificada

29.10.2018 | 17:24
Els funcionaris de l'Estat podran acumular 80 hores anuals per tenir cura de fills o dependents

Els empleats públics podran acumular fins a 82 hores a l'any en una bossa per dedicar-les quan ho necessitin a la cura de fills i dependents, en virtut de l'acord assolit entre el Govern i els sindicats de funció pública que se signarà aquest dilluns.

Segons han indicat fonts de les negociacions, tot el personal funcionari, estatutari o laboral de l'Administració General de l'Estat (AGE) podrà acumular en una bossa d'hores fins al 5% de la seva jornada anual, és a dir, que es permetrà treballar més enllà de la jornada laboral i recuperar després aquestes hores per conciliació.

En el cas dels empleats que treballen anualment 1.642 hores, és a dir, 37,5 hores setmanals- això suposa que la borsa pot acumular fins a 82,1 hores, gairebé onze jornades laborals.

La recuperació de les hores -que sempre necessitarà una declaració responsable i, a més, una raó justificada quan es vulgui gaudir una jornada completa- serà per dedicar-les a cura de fills menors d'edat, atenció a persones grans o discapacitats fins a primer grau de consanguinitat o afinitat.

Els empleats públics també podran utilitzar les hores que necessiten i després recuperar-les, en un termini màxim de tres mesos, de manera que al final de l'any hagin completat la seva jornada anual, com figura en l'esborrany de l'acord al qual ha tingut accés Efe.

A més, segons el text, el permís de paternitat dels empleats públics de l'AGE s'equipara al de maternitat, en passar de les 5 setmanes de l'actualitat a 16 el 2021 de forma progressiva i al mateix ritme que ho farà per a la resta dels treballadors.

Així, el permís de paternitat passarà a ser de 8 setmanes en 2019 i de 12 setmanes el 2020, fins a arribar a les 16 setmanes el 2021, és a dir, que la implantació es durà a terme amb una setmana de retard respecte al principi d'acord que inicialment havien arribat Govern i sindicats a mitjans d'octubre.

El text estableix que el permís no és transferible, si bé es pot distribuir, gaudint les primeres quatre setmanes de manera ininterrompuda i immediatament després del part, adopció o acolliment.

Les dotze setmanes restants es gaudeixen de manera ininterrompuda i abans o després del permís de l'altre progenitor, mai de manera simultània.

L'objectiu de l'acord és posar en marxa polítiques i mesures en pro de la igualtat efectiva entre dones i homes, la conciliació i la corresponsabilitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Loteria del Nen 2017

Comprovar Loteria del Nen

Segueix la informació de la Loteria del Nen. Comprova els números premiats amb el nostre widget de la Loteria del Nen.

 
Widget Loteria de Nen

Emporta't al teu web, al teu escriptori o al teu iGoogle els resultats de la loteria de Nadal i la loteria del Nen. Descarrega-t'ho