24 de octubre de 2018
24.10.2018

Mor l'exministra Carmen Alborch

La política, professora i escriptora valenciana Carmen Alborch ha mort als 70 anys

24.10.2018 | 15:43
Mor l'exministra Carmen Alborch

La política, professora i escriptora valenciana Carmen Alborch --ministra de Cultura en el govern del PSOE entre 1993 i 1996-- ha mort als 70 anys, segons han confirmat a Europa Press fonts pròximes.

L'última aparició pública d'Alborch es va produir el passat 9 d'octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, quan va rebre l'Alta Distinció de la Generalitat. En el seu discurs, ja que va exercir a més com a portaveu dels guardonats, ha afirmat que el feminisme "havia de ser declarat Patrimoni de la Humanitat".

Carmen Alborch va ser ministra de Cultura del Govern entre 1993 i 1996, a més de diputada del grup socialista en tres legislatures. En 2007 va ser candidata a l'alcaldia de València, exercint de portaveu socialista a l'Ajuntament fins a juny de 2011.

En el seu currículum figuren nombroses distincions per la seva lluita per la igualtat entre dones i homes, com a Premi de Dones Progressistes, Premi Meridiana de la Junta d'Andalusia, Premi Rosa Manzano 2007 o Premi de Gabriela Sánchez Aranda 2009. És sòcia d'honor de l'Associació clàssiques i Modernes i de l'Associació de dones investigadores i tecnòlogues (AMIT). A més, ha rebut també el Premi Generant Art 2015 concedit per l'Associació Generant Art de dones artistes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Loteria del Nen 2017

Comprovar Loteria del Nen

Segueix la informació de la Loteria del Nen. Comprova els números premiats amb el nostre widget de la Loteria del Nen.

 
Widget Loteria de Nen

Emporta't al teu web, al teu escriptori o al teu iGoogle els resultats de la loteria de Nadal i la loteria del Nen. Descarrega-t'ho