L'expresident del Govern José María Aznar ha assegurat aquest dilluns que l'electorat VOX, liderat per Santiago Abascal, pot procedir d'antics votants del PP i per tant s'espera que tornin al partit. "Espero que sigui un procés que amb el temps es pugui arreglar", ha indicat.

En una entrevista a Telecinco, recollida per Europa Press, ha defensat Abascal, de qui ha dit que és "un noi ple de qualitats", i li ha demanat que "orienti políticament les seves aptituds on les va tenir en altres moments", fent referència a la seva inicis polítics al PP basc.

Aznar també ha defensat aquest dilluns la decisió del Tribunal Suprem de revisar la sentència sobre a qui correspon pagar l'impost de les hipoteques i ha avisat del "populisme judicial" que ha generat, al seu parer, aquest cas.

Contra les converses amb Puigdemont i Junqueras

D'altra banda, Aznar considera "insòlit" que el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, tingués converses aquest cap de setmana amb l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i el líder d'ERC, Oriol Junqueras, per negociar els pressupostos generals de l'Estat de 2019.

Segons la seva opinió, Iglesias vol "acabar amb la Constitució, amb la unitat d'Espanya i la Corona", pel que no és acceptable aquesta negociació. "Pot negociar en nom del Govern amb colpistes, però no pot sobre el futur d'Espanya, políticament no és acceptable ni raonable", ha subratllat.