Un agent de la Guàrdia Civil ha mort aquesta matinada a Granada després de rebre un tret durant un control rutinari a la localitat d'Huétor Vega.

Fonts pròximes a la investigació han informat a Efe que els fets van passar cap a les 4.20 hores quan el guàrdia civil, de 47 anys, i una companya en pràctiques es trobaven en un punt d'identificació, durant un control rutinari.

Segons les fonts, es va produir un enfrontament entre el guàrdia civil i un home a qui havien aturat, que pel que sembla va arrencar a córrer i va robar la pistola a l'agent, a qui va disparar en almenys una ocasió.

La detenció del presumpte autor dels fets, de 40 anys i delinqüent habitual amb antecedents, s'ha produït aquest matí a l'entorn de la rotonda del centre comercial Serrallo, a la capital granadina, per on es desplaçava en una furgoneta robada.

L'agent, que formava part d'una patrulla en servei del municipi de la Zubia (Granada), va resultar greument ferit a l'abdomen i va ser traslladat a l'Hospital PTS de Granada, on ha mort. La víctima mortal, José Manuel Arcos, era veí de Granada capital, estava casat i tenia dos fills.