L'huracà Leslie ha entrat avui a la península ibèrica amb intensitat de tempesta tropical donant lloc a precipitacions generalitzades que són localment fortes o molt fortes i que s'aniran desplaçant, en general, d'oest a est.

Leslie ha tocat terra per la zona de Lisboa, encara amb vents de fins a força 12, i a hores d'ara es va desplaçant cap al nord-est perdent intensitat.

A Catalunya arribarà molt més afeblit, "en forma de depressió post-tropical", ha informat aquest dissabte el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) en un comunicat.

L'última actualització del NHC indicava que el Leslie perdria la categoria de cicló tropical abans de tocar terra a Portugal, encara que ho faria com a cicló post-tropical amb possibles efectes equivalents a un huracà de grau 1.

S'espera que el vent pugui superar els 100 quilòmetres per hora i que localment es puguin acumular fins el 125 mil·límetres de precipitació.

Els models meteorològics indiquen que a Catalunya, entre el diumenge i el dilluns, es podran produir precipitacions d'intensitat forta en el litoral, prelitoral i en altres sectors de l'oest i centre del territori.

A més aniran acompanyades de tempesta, ratxes de vent fort i calamarsa, per la qual cosa el Meteocat ha emès avisos per intensitat i acumulació de pluja, i per l'estat del mar.