12 de octubre de 2018
12.10.2018

El Govern central estudia recórrer al TC la resolució del Parlament que reprova al Rei

La vicepresidenta ha subratllat que la intenció de la Moncloa de normalitzar la relació amb Catalunya

12.10.2018 | 16:48
El Govern central estudia recórrer al TC la resolució del Parlament que reprova al Rei

El Govern central està cercant fórmules jurídiques per recórrer la resolució aprovada pel Parlament en la qual es reprova al Rei i es qüestiona la monarquia, tot i que són conscients que és un text el valor del qual és polític i no jurídic.

En conversa informal amb els periodistes durant la recepció oferta pels Reis al Palau Real, tant el president del Govern, Pedro Sánchez, com la vicepresidenta, Carmen Calvo, han assenyalat que es tracta d'una declaració política.

No obstant això, Calvo ha deixat clar que el Govern espanyol ha volgut ser contundent en la seva reacció i ha apuntat que segurament la fórmula serà recórrer davant el Tribunal Constitucional.

La vicepresidenta ha subratllat que la intenció del Govern central de normalitzar la relació política amb Catalunya no li farà perdre de vista que no pot fer-se res fos del marc de la legalitat.

De fet ha recordat que el Govern ha recorregut ja per la via contenciós-administrativa la reobertura de les ambaixades catalanes.

El Govern considera políticament inacceptable la resolució del Parlament, que va tirar endavant amb els vots dels comuns, JxCat i ERC --69 vots--, l'abstenció de la CUP --4-- i el rebuig de PP, PSC i Cs --57--.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Loteria del Nen 2017

Comprovar Loteria del Nen

Segueix la informació de la Loteria del Nen. Comprova els números premiats amb el nostre widget de la Loteria del Nen.

 
Widget Loteria de Nen

Emporta't al teu web, al teu escriptori o al teu iGoogle els resultats de la loteria de Nadal i la loteria del Nen. Descarrega-t'ho