La vicepresidenta de la comissió d'investigació del Congrés sobre el suposat finançament il·legal del PP, la popular Beatriz Escudero, ha abandonat aquest dimarts l'òrgan després de dir-li "imbècil" al portaveu adjunt d'ERC, Gabriel Rufián, qui prèviament li havia retret que fos la "palmera" de Francisco Álvarez Cascos.

L'enfrontament entre tots dos s'ha produït durant l'interrogatori d'Rufián a qui va ser secretari general del PP i ministre de José María Aznar. Álvarez-Cascos ha aprofitat el seu debat amb el diputat independentista per denunciar l'existència d'un "sistema d'apartheid" a Catalunya. "Li falta la bandera del pollastre", li ha replicat Rufián, en al·lusió a la bandera d'Espanya durant la dictadura franquista.

"La bandera del pollastre"

El comentari ha molestat Escudero, que estava asseguda a l'esquerra de Cascos: "Ha faltat al respecte a la bandera de tots els espanyols", li ha deixat anar des de la Mesa de la comissió sense que el president de la mateixa, Pedro Quevedo, li hagués donat la paraula.

"No sap què és? He de tenir respecte a la bandera del pollastre?", Li ha preguntat Rufián a Escudero, abans de demanar-li que "es talli una mica", comentari que ha portat de nou Quevedo a intervenir per intentar centrar el debat.

Mentre Escudero protestava des del seu lloc a la Mesa, Rufián l'ha anomenat "palmera". "M'acaba de dir palmera", s'ha queixat la diputada abans de titllar d'"imbècil" el parlamentari d'ERC.

"Ja està bé, on són les actituds sexistes i el suport d'unes dones a altres?", Li ha preguntat després a la portaveu de Podem, Noelia Vera. A continuació, Escudero s'ha aixecat i ha sortit de la sala.