La Secció Setena de l'Audiència Provincial de Madrid ha absolt el doctor Eduardo Vela dels delictes de detenció il·legal, suposició del part i falsedat documental, en relació a un cas de nadons robats de 1969.

En una sentència notificada avui, els magistrats el consideren responsable dels esmentats delictes, però l'absolen a l'entendre que estan prescrits. Consideren com a data de prescripció el moment en què la denunciant va aconseguir la majoria d'edat.

Vela va ser director de la clínica Sant Ramon, considerada l'epicentre de l'entramat del presumpte tràfic de nens. A la vista oral, l'acusat va negar els delictes que se li imputen i la seva defensa va al·legar prescripció, del que ja es va pronunciar en sentit contrari l'Audiència madrilenya.

En el judici, el fiscal va mantenir la seva petició de condemna d'onze anys de presó pels delictes de detenció il·legal, suposició de part i falsificació de document oficial. En el seu informe, va destacar que el cas d'Inés Madrigal, la denunciant, en aquest cas concret, ha permès conèixer el fenomen dels nens robats, ja que es tracta d' "un cas clar de tràfic de nens" i és un assumpte mereixedor de "retret penal".

Per a la fiscal, la prescripció al·legada per la defensa en el judici i en la instrucció no es dóna, ja que al seu parer la conducta il·lícita no hauria cessat. L'Audiència ja va exposar en un resolució anterior que els delictes dels quals s'acusa el doctor Vela estan vinculats al delicte de falsedat, que no prescriu. Aquesta infracció penal se li imputa per falsificar el comunicat de naixement de la denunciant.

Inés Madrigal, presidenta de S.O.S Bebès Robats, va ser la dona que va establir a Vela en un banc dels acusats. Al juny de 1969, va néixer a la Clínica Sant Ramon. Va ser un "regal" de Vela a la seva mare adoptiva, que va morir el 2013 enmig del procés penal.

Amb 18 anys, els seus pares li van confessar que era adoptada i el 2010, la seva mare li va explicar la veritat darrere del seu naixement. I el van portar als tribunals. Milers de casos de nadons robats han estat arxivats a l'estar prescrits, però el de Madrigal va seguir endavant. La seva aspiració era que el seu cas arribi el Tribunal Suprem perquè sent jurisprudència i es reobrin les causes arxivades per aquest motiu.