Pedro Sánchez manté al seu equip la ministra de Justícia, Dolores Delgado, tot i les converses amb l'excomissari José Manuel Villarejo quan ella era fiscal de l'Audiència Nacional i que ara s'han filtrat a l'opinió pública. Així ho ha afirmat el president espanyol en roda de premsa des de Nova York, on es troba de viatge oficial. "Som un govern autònom i lliure d'hipoteques. No cedirem a cap xantatge. I si l'oposició vol fer oposició en base a la informació d'un xantatgista és la seva responsabilitat", ha dit el president en al·lusió a la pressió que des de diversos partits s'exerceix contra Delgado perquè dimiteixi. Sánchez s'ha mostrat resolutiu i ha afirmat que el seu govern té el "mandat clar" de "netejar i regenerar la vida política" i ha afegit que el seu executiu lluitarà contra la corrupció "vingui d'on vingui".

Sánchez també ha reaccionat a les peticions de Podem, el suport principal del govern espanyol al Congrés després del PSOE, que exigeix al president que destitueixi Delgado. El cap de l'executiu estatal li ha recordat que "les decisions sobre la composició del govern les pren el president".

Finalment, el president del govern espanyol ha considerat "cridaner" que vulgui tacar l'expedient d'una persona com la ministra Delgado, "que ha dedicat més de vint anys" a temes de gran sensibilitat com la lluita antijihadista.