La ministra de Justícia, Dolores Delgado, ha admès que va coincidir tres vegades amb el comissari José Manuel Villarejo, que ara es troba en presó provisional, durant l'etapa de 25 anys en què va exercir de fiscal a l'Audiència Nacional. En un comunicat, la ministra anuncia que compareixerà al Congrés a petició pròpia per donar explicacions. Afirma que l'estratègia processal de Villarejo és "atacar l'Estat i les seves institucions". "Primer va carregar contra la Jefatura de l'Estat amb gravacions relacionades amb el rei emèrit. Ara

ataca l'executiu en la persona de la ministra de Justícia", afegeix després que el digital 'Moncloa.com' hagi fet públic un àudio d'un dinar que es va celebrar el 2009 amb ella mateixa, el comissari Villarejo, el jutge Baltasar Garzón i alts dirigents de la policia espanyola. Segons Delgado, ella no estava convidada al dinar però hi va anar acompanyant el magistrat Garzón, a petició d'aquest.

Segons la Ministra, el dinar va ser convocat per llavors director adjunt operatiu de la policia Miguel Ángel Fernández Chico per celebrar que el ministeri de l'Interior havia atorgat una medalla al comissari Villarejo.

Delgado assegura que hi va anar acompanyant el magistrat Garzón, a qui coneix des de fa 19 anys i amb qui comparteix una amistat "pública i notòria". Tots dos, segons afegeix la ministra, van participar en la desarticulació de comandos d'ETA, entre d'altres.

Així mateix, la ministra afirma que les informacions que la relacionaven amb suposats favors a un client del comissari Villarejo en un procediment d'extradició a l'Audiència Nacional durant la seva etapa de fiscal van ser desmentides tant per la fiscalia d'aquest tribunal com per la Comissió Internacional Contra la Impunitat de Guatemala (CICIG), l'organisme que reclamava aquesta persona.

Delgado assegura que durant la seva etapa de fiscal també va treballar en varies ocasions juntament amb el comissari principal Enrique García Castaño, "igual que altres jutges i fiscals de l'Audiència Nacional", afegeix. I ha destacat que Castaño és un dels principals experts espanyols en matèria de terrorista jihadista i d'ETA.

La ministra acaba el comunicat assegurant que seguirà treballant com fins ara per millorar la qualitat de la justícia com a servei públic i anuncia que compareixerà al Congrés dels Diputats a petició pròpia.