Polèmica a la inauguració de la temporada d'òpera al Teatre Real de Madrid. Dos membres de l'equip artístic de 'Faust', de la companyia La Fura dels Baus i dirigida per Àlex Ollé, van sortir a saludar amb llaços grocs a la solapa aquest dimecres al final de la representació. Es tracta de l'escenògraf Alfons Flores i el figurinista Lluc Castells, que van voler mostrar el seu suport als independentistes presos i residents a l'estranger, una reivindicació que va rebre crits i xiulets per part d'alguns assistents.

La inauguració va reunir, entre d'altres, els reis d'Espanya, la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, la presidenta del Congrés, Ana Pastor. Àlex Ollé aborda per quarta vegada el mite de Faust al llarg de la seva carrera a La Fura dels Baus, després de 'F@ust 3.0' (1997), 'La damnation de Faust', d'Hector Berlioz (1999) i la pel·lícula 'Fausto 5.0' (2001) . Ara s'allunya de la lectura més superficial de la partitura, aprofundint en la qüestió que travessa tota l'obra de Goethe: la recerca de la vida no viscuda

Estrenada al Théâtre Lyrique de París, el 19 de març de 1859, 'Faust', de Charles Gounod, s'ha imposat progressivament en el repertori operístic. L'obra s'allunya de la grandiloqüència de la gran òpera francesa, i se centra ara amb la melodia, l'orquestració, la part coral, el contrast entre els números, el sarcasme d'alguns diàlegs i la delicadesa d'escenes de caràcter més intimista.