Almenys deu persones han mort a causa del pas del tifó 'jebi' per Japó, un dels més potents a tocar terra al país asiàtic en les últimes tres dècades, que ha provocat que uns 5.000 passatgers encallats a l'aeroport siguin traslladats a vaixells, segons ha assenyalat aquest dimecres la cadena de televisió japonesa NHK.

Al voltant de 5.000 turistes han passat aquesta nit a l'aeroport de Kansai, a la zona sud i densament poblada de l'illa principal del Japó, Honshu. Els treballadors de l'aeroport han començat a traslladar els passatgers a l'aeroport de Kobe en llanxes d'alta velocitat, segons NHK.

Depenent dels danys, la reobertura de l'aeroport de Kansai podria allargar-se diversos dies, segons ha informat el diari 'Yomiuri', citant una persona no identificada de les aerolínies.

El portaveu del Govern japonès Yoshihide Suga ha informat que almenys 300 persones han resultat ferides. "El Govern continuarà fent tot el possible per abordar aquests assumptes amb la major urgència", ha asseverat.

Més d'un milió de llars s'han quedat sense electricitat a Osaka i els seus voltants en el matí d'aquest dimecres. A més, s'han cancel·lat diversos vols i alguns trens, segons el Ministeri de Comerç i la cadena pública NHK.

Japó s'ha enfrontat a un clima extrem des de principis de juliol, mes en què es van registrar temperatures altes i terribles inundacions i esllavissades. Fa dues setmanes, el tifó 'Cimarron' va passar per l'oest del país deixant fortes pluges abans d'arribar al mar.

El primer ministre japonès, Shinzo Abe, que va ser criticat per la seva lenta resposta al començament de les devastadores inundacions de juliol, ha publicat actualitzacions sobre els esforços de rescat en Kansai.